Nyhetsbrev

NYHETSBREV FRÅN PROSTATABRÖDERNA I STOCKHOLM

Daterad 2022-12-19,  Julbrev

Hej Bröder & Systrar! 

Året lider mot sitt slut och Prostatabröderna vill tacka er alla som stöttat oss med medlemskap, deltagande på våra möten och kloka frågor och inlägg under snack-caféer och föredrag. Utan er vore vi ingenting!

Under corona-året 2021 var det nära att föreningen behövde börja diskutera nedläggning. Men på årsmötet samma år valdes en ny större och mer kraftfull styrelse med en ny ordförande. Efter pandemin och hävda restriktioner har vi lyckats blåsa liv i verksamheten med alltmer välbesökta möten, och t.ex en stor utfrågning av Region Stockholms åtta politiska partier inför valet om hur de vill göra prostatacancervården mycket bättre inför fullsatt aula.

Vi ser också en kraftig tillströmning av nya medlemmar vilket är väldigt positivt på alla sätt!

Medlemsmöten
Vi har numera våra medlemsmöten varje månad (utom i juli och augusti månad) på Karla Café på Karlavägen 71, och caféet är numera också våra huvudsponsorer. Här kan var och en kan köpa sig en välsmakande fika inför mötet. På så vis stöttar vi caféet som tack för att vi får låna deras vackra källarlokal med vitmålade väggar och tak, sammetssoffor längs väggarna och en monumentalt stor guldspegel. Och mycket bra akustik, äntligen hör vi varandra riktigt bra igen!

Aktiviteter
Genom att vi är en av 27 patientföreningar inom Prostatacancerförbundet har föreningen deltagit i ett antal aktiviteter under året som anordnats av förbundet.
Bl a deltog vi vid Mustaschkampens Sverigeresa när den avslutades i Stockholm med event under tre dagar runt Stockholm. Vi deltog också i Mustaschmilen på Djurgården, Elmässan i Kista och ett evenemang i Scaniarinken, och har på så vis fått möjlighet att sprida kunskap om vår förening, sälja böcker och pins, samtala med publiken och drabbade och mycket mer.

Medlemsmöten
Våra medlemsmöten har dels skett i form av snack-caféer där vi går laget runt och berättar om våra sjukdomar och deras status, tipsar varandra om behandlingar och mediciner och delar kloka livsråd, mycket populärt.
Dels har ett antal möten förgyllts av inbjudna föredragshållare, i år med framstående namn som Anna Hägglund, sjuksköterska och processledare för regionens prostatacancervård, Olov Berggren, generalsekretare för Prostatacancerförbundet och Calle Waller, förbundets vårdpolitiske talesperson. Dessa möten drar alltid extra många deltagare.

Dessutom höll Prostatabrödernas nya ordförande Per Gulbrandsen nyligen ett lika välbesökt föredrag om sexuell hälsa efter cancer, något han sedan sin operation bloggat om på Lem och liv.

Föreningsnytt
Styrelsen har arbetat fram ett första informationspaket till drabbade av prostatacancer.
Det är viktigt att få ett godkännande av ansvariga innan informationspaket kan distribueras.
I början av 2023 ska vi kontakta samtliga urologmottagningar i länet och få till stånd ett samarbete där vi tillhandahåller informationspaketen till mottagningarna och mottagningarna lämnar över informationen till sina patienter.
Styrelsen hoppas, att få hjälp av er att distribuera info.paketen till främst urologmottagningar  där provtagning av PSA samt biopsier utförs.

Du är välkommen att ringa föreningens kontakttelefon 08 – 556 95 580.
Det går även bra att mejla info@prostatabroderna.se

Vi har även tagit fram en informationsaffisch, med bl a. QR-kod till vår hemsida.
Vi vädjar till din medverkan i detta för att sprida information, om vår stödförening för drabbade och deras familjer.

Hemsidan
Vår hemsida uppdateras regelbundet. Den är helt öppen för alla: https://prostatabroderna.se

Facebooksidan
Vår Facebooksida fortsätter sprida kunskap och nyheter om vår sjukdom och hittar sakta alltfler följare. Gå gärna in och läs, och ju fler som gillar och kanske t o m delar våra inlägg, desto bättre sprids kunskapen om vår existens och den viktiga hjälp vi kan ge drabbade:  http://fb.me/pcancerbroder

Föreningens kontakttelefoner
Du är välkommen att ringa om du önskar prata med

08 – 556 95 580       Bertil Alkstrand   Vice ordförande
Om din sjukdom.

073 – 056 70 63       Per Gulbrandsen  Ordförande
Om sex- och samlivsfrågor.

 

 

Planerade möten och snack-cafeer våren 2023
Första mötet för året 2023 är planerad till torsdagen den 12 januari kl. 16-18
Vi möts som vanligt på Café Karl, Karlavägen 71, Östermalm
Övriga snack-cafeer:  torsdagen den 2 februari, torsdagen den 2 mars, onsdagen den 5 april, torsdagen den 4 maj och torsdagen den 6 juni.

 Adressanmälan
Vi ber dig som under året har ändrat adress, telefonnummer eller E-mailadress att snarast möjligt meddela detta till info@prostatabroderna.se
Det underlättar mycket att kunna skicka ut information på mejl istället för det kostsamma sättet att skicka per post.
Dessutom kräver utskick av föreningsbrev en omfattande administration.

 GLÖM INTE att betala medlemsavgiften senast 28 februari för 2023.
Anhöriga är välkomna bli medlemmar för endast 50:-
Inbetalningskort skickas ut i januari 2023.

Styrelsen önskar alla 

EN RIKTIGT GOD JUL
              och
ETT GOTT NYTT ÅR

——————————————–

Daterad  2020 04 10

PROSTATABRÖDERNA HAR FÅTT EN EGEN FACEBOOK-SIDAhttp://www.facebook.com/pcancerbroder

Extra användbart nu i Coronatider, när vi inte kan träffas fysiskt för möten, samtal och information som vi brukar.

På Facebook-sidan är alla prostatadrabbade och anhöriga välkomna att delta, kommentera, gilla och dela inlägg vidare. Och inte minst ställa frågor!

Viktigt: Sidans meddelandefunktion (chatten) är krypterad vilket innebär att alla samtal är fullt integritetsskyddade. Det som sägs där stannar alltså där och kan inte läsas av någon annan, tryggt och skönt för deltagarna.

Så välkomna med alla typer av frågor, synpunkter och idéer kring vår sjukdom och dess följder!
Klicka också gärna på ”Gilla” på själva sidan, så missar du inga nyheter framöver.

https://www.facebook.com/pcancerbroder

 

—————-

Daterad 2020 02 18
Nyhetsbrev från Prostatabröderna       Förlorad erektion – vad göra?

PROSTATABRODER BLOGGAR OM KAMP FÖR ÅTERSTÄLLD EREKTION

Vår nye Prostatabroder Per Gulbrandsen förlorade erektionen efter sin prostataoperation januari-19. Då syntetiska medel inte läker kirurgiskt avskurna erektionsnerver, har han sedan operationen sökt efter naturliga sätt att återfå erektionen, bl a genom akupunktur, stötvågsbehandlingar, naturmedel och intim- och tantramassage. 

Rik på ny kunskap och nya spännande erfarenheter har Per nu startat en egen blogg, Lem och Liv. Där berättar han öppet om sin kamp. Metoden han valt är att försöka läka erektionsnerverna genom njutning och förbättrade blodflöden förbi bäckenbotten, vilket en rad experter intygat honom kan fungera. I bloggen delar Per frikostigt med sig av upplevelser av olika behandlingar och kurser, berättar om roliga och praktiska vardagstips, boktips, drömmar, peniskonst, vårdberättelser, sexuell hälsa och sin anmärkningsvärda tantraresa, och diskuterar även sexualpolitik, att skammen måste upphöra och vårdens ansvar för våra erektionsskador.

Han välkomnar alla Prostatabröder att följa, och gärna gilla och dela bloggen Lem och Liv. Den kan läsas här:
https://www.facebook.com/pg/lemochliv/about/

För den som inte vill använda Facebook finns en del av Pers viktigare blogginläggen här:
https://www.tantrakurser.nu/njut-nu!/lem-liv-blogg-43784334

EXPRESSENINTERVJU OCH PODDAR

Per har även gått ut i en längre Expressenintervju och berättat om sin vårdskada där drygt hälften av erektionsnerverna skars av, och hur han tar sig vidare i livet med detta. 

Den uppskattade intervjun hittas här:
https://www.facebook.com/571116294/posts/10157012237241295/

Dessutom kommer Per att berätta mer om sin kamp i två kommande poddar under våren 2020, dels podden Tantraliv:
https://www.tantraliv.com/

Och dels podden Sex på riktigt:
https://play.acast.com/s/sexpariktigt

STÖTVÅGSBEHANDLING.98

Sista punkten i detta utskick handlar om den avancerade stötvågsbehandling för återställd erektion som kliniken UroCare i Tumba börjat erbjuda (f.d. Edenkliniken). Per har gått denna behandling, och om den och hur det slutade skriver han här:
https://www.facebook.com/109951060484795/posts/111555946990973?sfns=mo

Det går att kontakta Per privat via Messenger eller SMS. Han lovar svara alla så fort han hinner, så ha lite tålamod om det blir många frågor nu efter detta nyhetsbrev. 

Kontaktuppgifter:

Per Gulbrandsen
Tel 0730-567063
Facebook: https://www.facebook.com/per.gulbrandsen.98
Blogg:       https://www.facebook.com/pg/lemochliv/about/